duminică, 12 aprilie 2015

Muzeul chihlimbarului

In zona localitatii Colti (binecunoscuta datorita exploatarilor intensive de chihlimbar de odinioara), dupa ploaie, satenii inca se mai impiedica de bucatele de chihlimbar dezvelite de siroaie. Datorita frumusetii sale si a celor peste 160 de culori in care se infatiseaza, chihlimbarul de la Colti este considerat cel mai valoros de pe planeta. Cea mai mare pepita de chihlimbar cunoscuta are 27 cm lungime, 23 cm latime si 10 cm grosime, cantareste 3,450 kg, a fost extrasa din Colti si este expusa la Muzeul Judetean Buzau. La Colti puteti vizita un mic Muzeu al Chihlimbarului, dar si o interesanta expozitie cu vanzare, de unde minunatele pietricele pot fi achizitionate in diverse forme si monturi, la preturi foarte bune. Luni si marti inchis. Telefon: 0238.522.770



2 comentarii:

  1. lilianatardea - Vineri, Februarie 11, 2011 at 04:40 felicitari!!!!!!!!!!!!!!,

    mov - Miercuri, Septembrie 14, 2011 at 02:16 muzeul este interesant,cu toate k ma asteptam la ceva mai....mai mare,cu mai multe piese,dar drumul,drumul...plangi! dupa ce te abati de la drumul principal buzau-brasov,sunt vreo 10 km absolut bombardati,care par f lungi knd mergi cu vit a 2-a.asta dc va pasa de masina voastra!

    Calina Stan - Joi, Septembrie 22, 2011 at 12:44 Inca un colt de lume care ar trebui exploatat turistic, dar de care nu ne pasa. Frumusete si mister! Dar de ajuns cred ca cel mai bine pe jos... daca ai timp la dispozitie. (Nici macar cu bicicleta nu l-as recomanda!) Nu exista totusi cineva interesat de bogatiile care se gasesc acolo ca sa dezvolte regiunea???? Sau macar sa faca drumul de acces mai omenesc??

    eugenia anghel - Luni, Septembrie 3, 2012 at 12:47 Este un tinut de o frumusete rara cu drumuri serpuite si case pitoresti,unele chiar foarte frumoase.Exponatele din muzeu sint deosebite si valorose.Merita vazut.
    Vali Savu - Miercuri, Octombrie 24, 2012 at 10:52 Am incercat sa ajung la muzeu dar dinspre Bozioru. Dupa ce am ratat asezarile rupestre am hotarat sa rupem masina(nu este 4x4) prin munti sa ajungem la muzeu si acolo surpriza muzeul era inchis pe la 3 dupa amiaza. Nu pot sa exprim ce a fost in sufletul meu si la gura mea...

    razvan - Miercuri, Noiembrie 14, 2012 at 08:37 totusi BUZAU nu este un oras "rau" sa zic ci defapt are multe monumente interesante .acest muzzeu este fascinant!!!!!!!!!!

    george beganu - Miercuri, Februarie 13, 2013 at 10:59 Si ca sa ajungem cu masina in conditii decente la aceste obiective va rugam sa semnati petitia pentru refacerea drumului de acces :
    http://www.petitieonline.ro/petitie/66190148

    adycrys - Joi, Februarie 14, 2013 at 05:24 stie cineva cum este drumul de la Colti la Fisici?

    Stefan Neculai - Vineri, Iunie 21, 2013 at 08:18 Un colt de istorie veche care ne-a fost daruit de natura generoasa si pe care nu stim sa-l pretuim asa cum se cuvine !
    Muzeul chihlimbarului si asezarile rupestre din zona , invaluite de mister si situate intr-o zona de o frusete rara ! Pacat ca accesul este foarte greu , drumul prost si nesemnalizat cum ar trebui ;informatiile putine despre frumusetea si semnificatia locurilor !
    Cand vom invata sa facem un turism civilizat si rentabil intr-o tara plina de frumuseti naturale si de monumente istorice deosebite !!!

    florentin - Marţi, Septembrie 3, 2013 at 06:49 O parte de lume.Am plecat dimineata de acasa am ajuns relativ bine exceptie face drumul ultimii 10 km,sint selenari,chiar la sosire bucuria mea si a copiilor a fost pusa in umbra de o doamna tot turist care reprosindu-i domnului de la muzeu starea drumului a pus stapinire pe linistea din expozitie,intrebindu-l si daca au primaar acolo.In concluzie dumnezeu ne daruieste cu lucruri deosebite si noi ???!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. radu - Marţi, Martie 18, 2014 at 05:18 Am vazul ca se plange cineva de drumul de la Patarlagele la Colti! Ha, ha, pai e un fel de autosstrada fata de drumul in continuare de la Colti la minunata biserica rupestra din Alunis. Da` si asta era un fel de DN1 fata de drumul de la Bozioru la Nucu unde sunt multe locuinte rupestre (e.g. chilia lui Dionisie Torcatorul). Teroare copii. Am un 4x4 da` tot a facut nevasta-mea criza de nervi. Si la intoarcere, in lipsa unui indicator am ajuns in Colti in loc de Bozioru!

    Dinica - Luni, Iunie 30, 2014 at 10:39 Merita vizitate drumul este ok !

    Beatrice - Vineri, Iulie 25, 2014 at 12:30 Deci a mai fost cineva de curand sa inteleg? toata lumea spune ca drumul e rau. as vrea sa stiu exact daca e sau nu ok...

    elena - Sâmbătă, Iulie 26, 2014 at 08:15 Am fost sambata trecuta la Colti(19.07),dinspre Buzau spre Brasov,am strabatut c-am 7 km drum de munte cu multe cratere,dar cu 20 km la ora ajungi.muzel era deschis,dar nu m-a impresionat prea tare,aveam asteptari mai mari,dar totusi merita vazut mai mult pentru frumuzetea pesajului pana la Colti.Va recomand insa sa ajungeti la Vulcanii noroiosi-Paclele Mari-superb....

    mihai - Sâmbătă, Iulie 26, 2014 at 08:37 Astazi am fost acolo,drumul este1/3 bun in rest este praf.Muzeul este micut, nu merita efortul doar daca vrei sa mergi la chilii pana acolo, este la fel de accidentat.

    Laura - Luni, Iulie 28, 2014 at 04:03 Hi Max, can I please know more about your interest in this area or in Romania in general? my e-mail:laura_bugatti@yahoo.com. Cheers! Laura

    Max - Luni, August 4, 2014 at 11:35 Part2.
    ..since that exhibition https://www.youtube.com/watch?v=8cHLnAgXLMY
    History of Mankind never be the same..
    My presence at Buzau Montains was related to the question: was this area conected to Cucuteni Culture ?

    Max - Luni, August 4, 2014 at 11:41 part3.
    My trip to Buzau Montains was nathing short than Mystical.
    Whole area,places,Megalits,Caves,are deeply submerged in the Time where dwell ,long time forgoten Old Cultures..

    Max - Luni, August 4, 2014 at 11:56 part4
    During this Mystical trip i meet wonderfull Romanian people.Partyculary our guide & most knowlegeable expert of the whole area domna
    Diana Gavrile,owner of fantastic Hotel/Pension in Colti domna Claudia & her husband.
    Also real Romanian people from local Bar in Colti contributet to my unforgetablle time in this region.
    I/m allready preparing next visit to Buzau Mountain with bunch of my Friens :-))
    So, i will see you again ! :-))

    octavian - Luni, August 18, 2014 at 10:04 Dupa intilnirea de 40 si_..de ani cu colegii de la geologie,pe drumul de intoarcere ne-am abatut pe la Colti.Am regretat amarnic.Singura portiune de drum bun a fost un pod subventionat de UE! In rest 1Km=o vesnicie.Muzeul are la parter o camaruta unde pot fi cumparate obiecte confectionate din chihlimbar la preturi exagerate daca sunt comparate cu cele din polonia sau tarile baltice.Pacat ca nu se intelege inca:drumuri apoi reclame cu realitatea....Poate la intalnirea de 50 voi gasi drumurile ca in alte tari civilizate!

    i b - Duminică, August 24, 2014 at 02:08 Hello,gentleman Max,please do excuse my low english. I am glad you visited this country,thank you for this. But,also,I'm bagin-you:don-t make a propaganda for our places in Romania,we are not pleased at all about the

    robert - Sâmbătă, Noiembrie 1, 2014 at 08:25 Romania!Tara bogata de care nu ne pasa.
    Vizitati si Vulcanii Noroiosi.Frumusete rara!
    Aceasta tara este cea mai bogata tara!Oameni din strainatate, vizitati Romania.Nu veti regreta

    RăspundețiȘtergere